Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilvás mini torta

Gyümölcsös desszert mini kiszerelésben Olivér séftől
2018. January 20.

Hozzávalók

  • A piskótához
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál örőlt fahéj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • A szilva krémhez:
  • 100 g szilva
  • 75 g mascarpone
  • 100 g kristálycukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 db egész fahéj
  • kisebb darab friss gyömbér

Elkészítés

Kezdjük a piskótával. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet és a fahéjat és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és egyenletesen kikenjük kb. 1 cm vastagra. 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük (Tűpróbával ellenőrízzük!) 

Miközben hül a piskóta, készítsük el a szilvakrémet. A szilvát alaposan átmossuk, magját eltávolítjuk. A cukrot karamelizáljuk, hozzáöntjük a vörösbort és beletesszük a fahéjrudat. 1-2 percig forraljuk, utána belerakjuk a szilvát is és belereszeljük a friss, meghámozott gyömbért. Ha a szilva megpuhult, kivesszük (1/3-ad részét félrerakjuk), a fahéjrudat is kivesszük belőle, erre már nem lesz szükség, a többit folyadék nélkül leturmixoljuk. Ha kihűlt, a mascarponéval krémesre turmixoljuk.

A piskótából kis korongokat szaggassunk ki egy nagyobb pogácsa szaggatóval. A szilvakrémet habzsákba tesszük és kis halmokat nyomunk a piskótakorongokra, majd a félrerakott szilvát apró kockára vágjuk és ráhalmozzuk a krémre majd egy újabb piskótakorong következik és így folytatjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őrület! A Túró Rudi Pöttyös Guru desszertjét tortába álmodta Olivér séfünk

Őrület! A Túró Rudi Pöttyös Guru desszertjét tortába álmodta Olivér séfünk

Túró guru torta, azaz a túró karamellel, mogyoróval és csokival

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!