Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Szilvás fügés flognarde

2016. September 22.

Hozzávalók

  • 1/4 csésze lágy vaj
  • 1 1/2 csésze tej
  • 4 tojás
  • 1/4 csésze cukor
  • 3/4 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 narancs héja
  • 50 dkg szilva (aszalt is lehet)
  • 50 dkg friss füge
  • Porcukor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm átmérőjű  öntöttvas serpenyőt, kenjük ki az oldalát is.

2.  Alaposan verjük fel a tojást és a tejet.

3. Szitáljuk a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sót egy tálba majd haverővel keverjük össze a tejes tojással, keverjük, amíg csomómentes lesz. Adjuk hozzá a narancshéjat.

4. Öntsünk kb. 1/3 át a  tésztának  az öntöttvas serpenyőbe, és közepes lángon főzzük, kb. 10 percig.

 5. Tegyük bele a felvágott szilvát és a fügét, rendezzük őket el felváltva. Öntsük a maradék tésztát a tetejére  és süssük körülbelül 1 órán át.

 6. Vegyük ki és hagyjuk hűlni a tálalás előtt legalább 15 percig Porcukorral szórjuk a tetjét.

 

Forrás: kitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!