Szilvás fügés flognarde
Hozzávalók
- 1/4 csésze lágy vaj
- 1 1/2 csésze tej
- 4 tojás
- 1/4 csésze cukor
- 3/4 csésze liszt
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál só
- 1/2 narancs héja
- 50 dkg szilva (aszalt is lehet)
- 50 dkg friss füge
- Porcukor
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm átmérőjű öntöttvas serpenyőt, kenjük ki az oldalát is.
2. Alaposan verjük fel a tojást és a tejet.
3. Szitáljuk a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sót egy tálba majd haverővel keverjük össze a tejes tojással, keverjük, amíg csomómentes lesz. Adjuk hozzá a narancshéjat.
4. Öntsünk kb. 1/3 át a tésztának az öntöttvas serpenyőbe, és közepes lángon főzzük, kb. 10 percig.
5. Tegyük bele a felvágott szilvát és a fügét, rendezzük őket el felváltva. Öntsük a maradék tésztát a tetejére és süssük körülbelül 1 órán át.
6. Vegyük ki és hagyjuk hűlni a tálalás előtt legalább 15 percig Porcukorral szórjuk a tetjét.
Forrás: kitchn.com
Megosztom barátaimmal