Szezámbundás csirke tojásos tésztával
Ha szereted a rántott ételeket, próbáld ki a szezámbundát is! Az arányt rád bízom, lehet „nagyon szezámos” vagy vegyesen zsemlemorzsás-szezámos, erre példa az alábbi recept.
Hozzávalók
4 személyre- A rántott csirkéhez:
- 60 dkg csirkecombfilé
- só, őrölt fekete bors
- liszt
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa (2/3 arányban)
- szezámmag (1/3 arányban)
- 5 dl olaj a sütéshez
- A körethez:
- 25 dkg rövidmetélt
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg zöldborsó (mirelit)
- 4 db tojás
- 4-5 evőkanál szójaszósz
- A tálaláshoz:
- tetszőleges csípős szósszal elkevert majonéz
Elkészítés
A köret elkészítésével kezdjük. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk a felkarikázott újhagymát (a zöldjéből félreteszünk a díszítéshez), majd a zöldborsót is. Pár percet sütjük-pároljuk, majd félrehúzzuk az egyik oldalra a serpenyő tartalmát, és a helyére öntjük a felvert tojásokat. Falapáttal aprítva, forgatva rántottát sütünk, majd összekeverjük a serpenyő tartalmával, a főtt tésztával és a szójaszósszal.
Közben a csirkecombfiléket közepes méretű darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd először lisztbe, ezt követően felvert, enyhén megsózott tojásba, végül pedig a zsemlemorzsa és a szezámmag keverékébe forgatjuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük.
A kész csirkét a tésztával és a csípős majonézzel tálaljuk, felcsíkozott újhagymazölddel díszítjük.