Sütőtökös palacsintatorony
Őszi hangulat és sütőtök imádók figyelem! Maxoljuk ki ezt az időszakot, és készítsük el a hétköznapi vagy épp hétvégi palacsintaadagot is ennek megfelelően.
Hozzávalók
1 adaghoz- 13 dkg puhára sült sütőtök
- 5 dkg zabpehely
- 1 ek őrölt fahéj
- ¼ ek őrölt szerecsendió
- ¼ ek őrölt gyömbér
- ½ mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 1,5 dl (növényi) tej
- 1 ek kókuszolaj
- 1 ek juharszirup
- 1 dkg teavaj
- ½ banán
Elkészítés
A sütőtök húsát kikanalazzuk a héjából, majd a zabpehellyel, a fűszerekkel, a szódabikarbónával, a tojással és a tejjel teljesen krémesre turmixoljuk.
Kókuszolajjal megkent és felforrósított palacsintasütő serpenyőben evőkanálnyi adagokat sütünk a tésztából. Oldalanként 1-2 percig sütjük, majd megfordítjuk a palacsintákat.
Az elkészült palacsintákat egymásra pakoljuk, még forrón a tetejére teszünk egy kocka vajat, meglocsoljuk egy kevés juharsziruppal, és banánkarikákkal vagy más friss gyümölccsel tálaljuk.
Próbáld ki sósan, zöldfűszerrel turbózva is a sütőtökpalacsintát! Kattints ide a zsályás verzióért!