
Zsályás sütőtökpalacsinta
Szerintem az őszi hónapok nagyon sokunknak szólnak a sütőtökről. Persze csak a gasztronómiában! Ha ti is odavagytok ezért a csodás, egészséges és gyönyörű színű hozzávalóért, az alábbi recept csak rátok vár. Sütőtökös palacsinta, ezúttal sósan, mert nemcsak a fahéjjal, hanem például a zsályával is nagyon jóban van a sütőtök.
Hozzávalók
16 kis palacsintához- 40 dkg sütőtök (hámozva, magozva mérve)
- 2 tojás
- 4-5 kis levélke zsálya
- 20 dkg natúr joghurt
- 15 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- só
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A megtisztított tököt felkockázzuk. Kiterítjük egy sütőpapírral borított sütőlemezen, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük. Még melegen összetörjük krumplinyomóval, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni.
A tökpépet kikeverjük az elhabart tojásokkal, a leszárazott, finomra aprított zsályával és a joghurttal. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd ezt is a masszához forgatjuk.
Egy palacsintasütőben felhevítünk némi olajat, majd 16 kis palacsintát sütünk a masszából. Önmagában, salátával is nagyon finom, de ha van kedvetek, feldobhatjátok sült baconnel vagy fokhagymával ízesített tejöllel.