Sütőtökkrémes tészta
Hozzávalók
2 adaghoz- 14 dkg teljes kiőrlésű/köles/quinoa tészta
- 1 dkg kókuszolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vöröshagyma
- 20 dkg sütőtök püré
- 2 dl rizs/kókusztejszín
- 1,5 dkg sörélesztő pehely
- 1 ek adalékanyag mentes ételízesítő
- ½ mokkáskanál őrölt szerecsendió
- himalaya só
- őrölt bors
- parmezán sajt
Elkészítés
A tésztát forrásban lévő sós vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy mélyfalú serpenyőben kókuszolaj hevítünk, majd megdinszteljük rajt a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát.
Ha már szép barnás színű a hagyma, hozzáadjuk a sütőtök pürét, a sörélesztőt, az ételízesítőt, a szerecsendiót, a sót és a borsot. 5 perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt is.
Végül belekeverjük a leszűrt tésztát a sütőtökös krémbe. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.