Sütőtökkenyér
Az őszi időszakban méltán népszerű sütőtökös pite kenyér változata, ami napokon keresztül puha marad, így akár reggelire, akár a délutáni kávé mellé tökéletes finomság.
Hozzávalók
közepes méretű, téglalap alakú sütőforma- 25 dkg zabliszt
- 15 dkg eritrit
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 db tojás
- 1 dl olívaolaj
- 45 dkg sütőtökpüré (sült sütőtök leturmixolva)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A zablisztet összekeverjük az eritrittel, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a fűszerkeverékkel.
Külön összekeverjük a nedves összetevőket; a felvert tojásokat az olajjal és a sütőtökpürével, majd a száraz hozzávalókat is belekeverjük.
A csomómentesre kevert tésztát szilikon vagy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük, elegyengetjük, az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, és szeletelés előtt hűtőrácson, legalább 15-20 percig hűlni hagyjuk.