Sütés nélküli Oreo kekszes pite
Hozzávalók
egy 20 cm átmérőjű piteformához- 20 + 6 db Oreo keksz
- 3 dkg mogyoró
- 10 dkg vaj
- 3 db lapzselatin
- 25 dkg krémes, áttört túró
- 1 kis pohár (14 dkg) tejföl
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
20 db. Oreo kekszet késes aprítóban porrá őrölünk a mogyoróval együtt. A vajat megolvasztjuk, megvárjuk, hogy kissé visszahűljön, majd a mogyorós kekszhez öntjük, és alaposan összekeverjük.
A piteformát kibéleljük alufóliával. A kekszes masszát vékonyan a formába nyomkodjuk úgy, hogy peremet is kialakítunk. 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az alap megszilárduljon.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 5 percre, majd kicsavarjuk. Ezután kis lábasba tesszük, ráöntünk kb. 3 evőkanálnyi vizet, és lassú tűzön felmelegítjük (nem főzzük, nem forraljuk). Megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
A túrót kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral, majd hozzácsorgatjuk a zselatint. A masszát a lehűlt, megszilárdult kekszes alapra öntjük.
A maradék kekszet apróra törjük, és megszórjuk vele a pite tetejét. Minimum 3 órára visszatesszük a hűtőbe, ezalatt a krém megszilárdul, és az apróra tört keksz megpuhul. Végig hűtőben tároljuk, így szépen szeletelhető lesz.