
Sült zöldségek kuszkusszal és mascarponéval
Hozzávalók
4 személyre- 4 piros kaliforniai paprika kimagozva és csíkokra vágva
- 2 cukkini félbevágva, majd vastag csíkokra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma meghámozva és összenyomva
- 1 ek. olívaolaj + a tálaláshoz
- ½ tk. cukor
- 6 paradicsom negyedelve
- 1 piros chili kimagozva és finomra vágva
- 200 g kuszkusz
- 400 g konzerv csicseriborsó leszűrve és átmosva
- 50 g mascarpone
- egy maréknyi sima levelű petrezselyem
Elkészítés
- előkészítés: 20 perc
- elkészítés: 40 perc
1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat). Tegyük egy tepsibe a paprikát a cukkinivel és a fokhagymával együtt, locsoljuk meg az olívaolajjal és szórjuk meg a cukorral. Süssük 20 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a chilit is, és süssük további 20 percig, míg a paprika és a paradicsom is megpuhul.
2. Közben egy másik tálban keverjük össze a kuszkuszt a csicseriborsóval és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi épp ellepi (kb. 200-250 ml-t). Takarjuk le folpackkal, és hagyjuk állni 10 percig, majd lazítsuk fel egy villával. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
3. Vegyük ki a zöldségeket a sütőből és keverjük hozzá a mascarponét. Osszuk szét a csicseriborsós kuszkuszt négy tányéron, kanalazzuk a tetejére a mascarponés zöldségeket, végül locsoljuk meg még egy kevés olívaolajjal és szórjuk rá a petrezselyemzöldet is.
A recept megtalálható a GoodFood magazin szeptemberi számában, ahol további tippeket kapunk, milyen alapanyagokkal érdemes feltöltenünk a konyhát, hogy aztán abból könnyen és gyorsan valami finom ennivalót készíthessünk maguknak, a koleszos lakótársaknak vagy akár egy nagyobb baráti társaságnak.