Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Már húsvétra ajánljuk!
2021. March 24.

A klasszikus húsvéti alapanyagokat kreatív módon is a menübe csempészhetjük. A sült tarja és a csemegeuborkás mártogatós egész évben megállja a helyét, viszont az utóbbiba tettem egy kis tormát, a sajtgolyókhoz pedig reszeltem sárgarépát. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A sajtgolyókhoz:
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg sárgarépa (megtisztítva, lereszelve)
  • 3-4 evőkanál liszt

  • kevés zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A mártogatóshoz és a tálaláshoz:
  • 35 dkg tejföl
  • 5 dkg majonéz
  • 3-4 teáskanál csípős reszelt torma
  • 8 dkg kis csemegeuborka

  • 15 dkg salátakeverék
  • kevés olívaolaj vagy citromlé
  • A húshoz:
  • 4 szelet tarja (lehet csontos vagy csont nélküli is)
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

 

A sajtgolyókhoz a sajtot lereszeljük, hozzádolgozzuk a tojássárgájákat, a lereszelt, kinyomkodott répát, kevés lisztet és sót. A masszából golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. 

A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a majonézzel, a tormával, a lecsepegtetett, kis kockákra vágott csemegeuborkával és egy kevés sóval. A salátakeveréket összeforgatjuk kevés olívaolajjal vagy citromlével. 

A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon hirtelen átsütjük. Felszeletelés előtt kicsit pihentetjük, majd a sajtgolyókkal, a mártogatóssal és a salátakeverékkel tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aszalt gyümölcsös csiga

Aszalt gyümölcsös csiga

Amíg várunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, jöhetnek az aszalványok!
Ropogós csirke rizssalátával

Ropogós csirke rizssalátával

Ismét egy gyors ebédötlet a rohanós napokra.
Zabpehelylisztes gofri

Zabpehelylisztes gofri

Hamar elkészül, reggelire is jó választás. Főleg home office-ban…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!