Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült savanyúság

Készíts házi savanyúságot!
2020. november 5.

Sokunk kedvence a zöld paradicsom, ilyenkor ősszel akad is bőven a kertben és a piacon. Tehetünk el savanyúságot télire, de frissen is készíthetünk sütéssel egy adagot az ebéd mellé. A sütés ugyan vesz el valamennyit a zöld paradicsom fanyarságából, de nem annyit, hogy köretként tudjuk fogyasztani. Kis fűszerrel feldobva viszont remek kiegészítő sültek mellé.

Hozzávalók

4 fő részére
  • 25 dkg zöld paradicsom
  • 1-2 evőkanál olaj
  • só, bors és friss bazsalikom

Elkészítés

 

A paradicsomokat megmosom, majd kb. fél cm-es szeletekre vágom. Ha koktélparadicsommal dolgozom, azokat csak felezni kell. Egy sütőtálat vékonyan kikenek olajjal. A szeleteket elrendezgetem a tálban. Sózom, frissen őrlök rá borsot, és teszek rá néhány friss levél bazsalikomot. Megspriccelgetem a tetejét még egy kis olajjal, és mehet a sütőbe.

200 °C-on kb. 30-40 perc alatt készre sütöm. Amint kihűlt, kis tálkákban tálalható.

+ Tipp: Kísérletezhetünk más fűszerekkel is, használhatunk különböző fűszermalmokat vagy más friss zöldfűszereket.

Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés-csokoládés koszorú

Körtés-csokoládés koszorú

A puhább, netán túlérett körtéknek sütiben a helyük!
Spenótos-sajtos rúd

Spenótos-sajtos rúd

Spenót, túró és sajt – ellenállhatatlan trió!
Zsályás újburgonya citromos csirkemellcsíkokkal

Zsályás újburgonya citromos csirkemellcsíkokkal

Zsálya és citrom – együtt igazán ütős páros!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!