Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Medvehagymával töltött padlizsán

Medvehagymát medvehagymával!
2021. március 31.

Tavasszal amibe csak lehet, belecsempészem a medvehagymát. Most egy krémes raguba tettem, ami remek padlizsántöltelék. Cukkinivel is elkészíthető.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 20 szál medvehagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 15 dkg sajt (ementáli vagy más reszelhető sajt)
  • só, bors és bazsalikom ízlés szerint
  • étolaj

Elkészítés

 

A vöröshagymát felaprítom, és egy serpenyőben, kevés olajon elkezdem párolni. A megmosott padlizsánt hosszában kettévágom. A belsejét kikaparom úgy, hogy a széleken maradjon 1-1 cm. Közben a megpárolódott hagymára ráteszem a darált húst, sózom, borsozom. Amíg a hús is pirul, a padlizsán kivájt részét összedarabolom olyan 0,5-1 cm-es darabokra, és mellé a paradicsomot is felaprítom.

Amikor a darált hús már megpirult, ráteszem a darabolt padlizsánt és paradicsomot, bazsalikommal ízesítem. Együtt párolom tovább, nem kell lefedni, az a cél, hogy minden megpuhuljon, és a felesleges nedvesség elfőjön. 

Amíg fő a ragu, egy sütőtálat kicsit megkenek olajjal, és a medvehagymát is feldarabolom. Elfőtt a raguról a felesleges nedvesség, a hús megpirult, a padlizsán és a paradicsom megpárolódott. Lehúzom a tűzről, rászórom a búzadarát (ez fogja a maradék nedvességet felszívni), beleteszem a 3 evőkanál mascarponét és a darabolt medvehagymát, majd alaposan összekeverem, ha szükséges, még most utánafűszerezem. A padlizsánokat sorban megtöltöm a raguval, és az olajozott tálba helyezem. Tetejükre reszelem a sajtot. 180 °C fokos sütőbe teszem, és kb. 40 perc alatt megsütöm, a sajt a tetején szépen megpirul addigra. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos-currys csirkesaláta

Narancsos-currys csirkesaláta

Dobd fel a csirkét izgalmas ízekkel!
Lassan sült mézes-mustáros oldalas

Lassan sült mézes-mustáros oldalas

Hétvégére (is) ajánljuk!
Tépett pulykasültes szendvics

Tépett pulykasültes szendvics

Pulled pork – pulykából.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.