Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tépett pulykasültes szendvics

Pulled pork – pulykából.
2020. november 30.

Nagy népszerűségnek örvend manapság a pulled pork, azaz a tépett sertéssültes szendvics. Mi meg imádjuk a pulykasültet, egyenes út vezetett így ehhez a tépett pulykasültes szendvicshez. Vendégvárónak is jó megoldás. Én egyből dupla adagot készítettem magunknak.😊

Hozzávalók

4 személyre
  • Pulykasült:
  • 60 dkg pulyka felsőcombfilé
  • 1 nagy savanykás alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kevés pirospaprika, őrölt kömény, csombor
  • Szendvics:
  • 4 magos kifli, vagy zsemle
  • salátalevél
  • 1 fej lila hagyma
  • néhány evőkanálnyi pirított hagyma
  • ízlés szerint majonéz

Elkészítés

A pulykahúst tisztítás után bedörzsölöm a fűszerekkel: só, bors, kevés pirospaprika, kömény, kevés csombor és egy gerezd reszelt fokhagyma. Az almát, a hagymát és a fehérrépát megpucolom. Az első kettőt nyolcadokra cikkezem, a fehérrépát szeletelem, nem kell vékony szelet, lehet 4-5 mm-es is.

A sütőtál aljára teszek egy kevés olajat, ráhelyezem a húst, köré pakolom a felvágott zöldségeket és almát. Alufóliával letakarom és beteszem a sütőbe. 150 °C-on sütöm szépen lassan olyan 2 órát. Puha legyen a hús, a zöldségek is süljenek át. Leveszem az alufóliát, átállítom a sütőt légkeverésre, 200 °C-ra, majd szép pirosra sütöm a húst. Amikor kész, kiveszem, hogy kihűljön.A pékárut bevágom, a salátaleveleket kikészítem, a hagymát félbevágom és felszeletelem, a pirított hagymát és a majonézt is kikészítem.

Amikor a hús már langyos, villával szálaira tépegetem. A pékáruba teszek salátalevelet és hagymát, ráteszek egy adagot a húsból és mehet mellé a süt almából és zöldségekből is, teszek rá majonézt, végül megszórom pirított hagymával.

Ha marad hús, másnap is nagyon finom! Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült savanyúság

Sült savanyúság

Készíts házi savanyúságot!
Körtés-csokoládés koszorú

Körtés-csokoládés koszorú

A puhább, netán túlérett körtéknek sütiben a helyük!
Spenótos-sajtos rúd

Spenótos-sajtos rúd

Spenót, túró és sajt – ellenállhatatlan trió!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!