Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lassan sült mézes-mustáros oldalas

Hétvégére (is) ajánljuk!
2021. január 22.

Egy jó szaftos sült oldalas mindig nyerő hétvégi ebéd, ebben a verzióban reggel összeállítjuk, sütőbe helyezzük, és nagyjából ebédnél csak készen kivesszük a sütőből.

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg oldalas
  • 2 evőkanál magos dijoni mustár
  • 2,5 evőkanál méz
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • néhány kisebb hagyma vagy sonkahagyma
  • színesíthető kevés póréhagymazölddel is

Elkészítés

 

Az oldalast felvágom 4-5 darabra. Egy sütőtálat éppen csak kiolajozok, nem kell sok zsiradék, hisz a húsból ki fog sülni szépen a megfelelő mennyiség. A mézet, a mustárt, a reszelt fokhagymát, a sót és borsot egy tálkában összekeverem, majd az oldalas darabokat alaposan bekenem vele. Menjen rá az összes, egy cseppet se hagyjunk ki! Elrendezgetem a tálban, a megpucolt hagymát melléteszem, és ha van otthon maradék zsengébb póréhagymazöld, vékony csíkokra vágom, majd azzal is megszórom.

Alufóliával alaposan lefedem, beteszem a sütőbe, 130 °C-on sütöm 3 órán keresztül. Felénél egyszer átforgatom a húsokat. 3 óra elteltével leveszem az alufóliát, átállítom a sütőt hőlégkeverésre és 220 °C-ra, majd kb. 15 perc alatt pirosra sütöm az egyik oldalukat. Ezután megfordítom a húsokat, és további 10 perc alatt ropogósra sütöm a másik oldalukat is.

Bármilyen köret illik hozzá, sült zöldségek, burgonya, rizs, kuszkusz, ami jól esik. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tépett pulykasültes szendvics

Tépett pulykasültes szendvics

Pulled pork – pulykából.
Körtés-csokoládés koszorú

Körtés-csokoládés koszorú

A puhább, netán túlérett körtéknek sütiben a helyük!
Sült savanyúság

Sült savanyúság

Készíts házi savanyúságot!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!