Sült savanyúság
Sokunk kedvence a zöld paradicsom, ilyenkor ősszel akad is bőven a kertben és a piacon. Tehetünk el savanyúságot télire, de frissen is készíthetünk sütéssel egy adagot az ebéd mellé. A sütés ugyan vesz el valamennyit a zöld paradicsom fanyarságából, de nem annyit, hogy köretként tudjuk fogyasztani. Kis fűszerrel feldobva viszont remek kiegészítő sültek mellé.
Hozzávalók
4 fő részére- 25 dkg zöld paradicsom
- 1-2 evőkanál olaj
- só, bors és friss bazsalikom
Elkészítés
A paradicsomokat megmosom, majd kb. fél cm-es szeletekre vágom. Ha koktélparadicsommal dolgozom, azokat csak felezni kell. Egy sütőtálat vékonyan kikenek olajjal. A szeleteket elrendezgetem a tálban. Sózom, frissen őrlök rá borsot, és teszek rá néhány friss levél bazsalikomot. Megspriccelgetem a tetejét még egy kis olajjal, és mehet a sütőbe.
200 °C-on kb. 30-40 perc alatt készre sütöm. Amint kihűlt, kis tálkákban tálalható.
+ Tipp: Kísérletezhetünk más fűszerekkel is, használhatunk különböző fűszermalmokat vagy más friss zöldfűszereket.
Jó étvágyat!