Sült paradicsomos fetakrém
A jól megszokott reggeliken túl is van élet, ezt az egyszerű sajtkrémet például napokra előre elkészíthetjük. Fogyaszthatjuk pirítóssal, pitával, de akár ropogós zöldségrudakkal is.
Hozzávalók
4 adaghoz- 8-10 db koktélparadicsom
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 szál friss rozmaring
- 1 ek olívaolaj
- 15 dkg feta sajt
- 8 dkg zsírszegény krémsajt
- 10 dkg görög joghurt
- Cayenne-bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A paradicsomot megmossuk, és egy kisebb tepsibe tesszük. Megszórjuk sóval és borssal, friss rozmaringot teszünk mellé, és meglocsoljuk olívaolajjal. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Eközben a fetát, a krémsajtot és a görög joghurtot legalább 2-3 percig turmixoljuk, hogy egészen könnyű, krémes legyen a végeredmény. Átkanalazzuk egy tálkába, megszórjuk egy kevés Cayenne-borssal, majd rátesszük az olívaolajban sült koktélparadicsomokat.
Pirított magvas kenyérre vagy pitára kenve tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: