Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült paradicsomos fetakrém

A reggelinek ne csak hétvégén, hanem hétköznap is add meg a módját!
2022. June 13.

A jól megszokott reggeliken túl is van élet, ezt az egyszerű sajtkrémet például napokra előre elkészíthetjük. Fogyaszthatjuk pirítóssal, pitával, de akár ropogós zöldségrudakkal is. 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 ek olívaolaj
  • 15 dkg feta sajt
  • 8 dkg zsírszegény krémsajt
  • 10 dkg görög joghurt
  • Cayenne-bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A paradicsomot megmossuk, és egy kisebb tepsibe tesszük. Megszórjuk sóval és borssal, friss rozmaringot teszünk mellé, és meglocsoljuk olívaolajjal. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. 

Eközben a fetát, a krémsajtot és a görög joghurtot legalább 2-3 percig turmixoljuk, hogy egészen könnyű, krémes legyen a végeredmény. Átkanalazzuk egy tálkába, megszórjuk egy kevés Cayenne-borssal, majd rátesszük az olívaolajban sült koktélparadicsomokat. 

Pirított magvas kenyérre vagy pitára kenve tálaljuk. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Áfonyás-krémsajtos gofri

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mediterrán pita „pizza”

Mediterrán pita „pizza”

A pita is házi készítésű!
Színes fetás tésztasaláta

Színes fetás tésztasaláta

Ezt a salátát előre is elkészítheted.
Spárgával töltött csirkemell

Spárgával töltött csirkemell

Aszalt paradicsommal lesz még finomabb!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!