Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült kolbász lila hagyma jammel és almás burgonyával

Bratwurst napra mi mást süthettem volna mint kolbászt, de nyugi-nyugi, nem ebből áll a recept, hanem két szuper finom köretet is mutatok hozzá.
2018. August 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • A hagyma jamhez:
  • 80 dkg lila hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 nagy csipet egész római kömény
  • 1 teáskanál barna cukor

  • A kolbászhoz és a krumplikörethez:
  • 80 dkg újburgonya
  • só, őrölt fekete bors
  • olaj
  • 8 szál sütni való kolbász
  • 2-3 nagyobb alma

Elkészítés

A jamhez a lila hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rátesszük a római köményt és a cukrot. Mikor a cukor felolvadt, rádobjuk a hagymát. Megsózzuk, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. (Egész kevés víz mehet alá, viszont fontos, hogy tényleg keverjük folyamatosan, különben gyorsan odakap.) Lehet készíteni egészen lekvár állagúra, de hagyhatjátok darabosabbra is, ahogy én.

A burgonyákat folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek, majd felcikkezzük. Sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent tepsibe szórjuk, rátesszük a beirdalt kolbászokat, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben a krumpli puhulásáig sütjük.

Mikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, felcikkezett almát. Levesszük a fóliát, és így sütjük készre. A hagyma jammel tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hasselback újburgonya

Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.

Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Chips+mártogatós. Tuti páros, főleg, ha sültkrumpliról van szó.

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!