Sült kolbász lila hagyma jammel és almás burgonyával
Hozzávalók
4 személyre- A hagyma jamhez:
- 80 dkg lila hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 nagy csipet egész római kömény
- 1 teáskanál barna cukor
- só
- A kolbászhoz és a krumplikörethez:
- 80 dkg újburgonya
- só, őrölt fekete bors
- olaj
- 8 szál sütni való kolbász
- 2-3 nagyobb alma
Elkészítés
A jamhez a lila hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rátesszük a római köményt és a cukrot. Mikor a cukor felolvadt, rádobjuk a hagymát. Megsózzuk, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. (Egész kevés víz mehet alá, viszont fontos, hogy tényleg keverjük folyamatosan, különben gyorsan odakap.) Lehet készíteni egészen lekvár állagúra, de hagyhatjátok darabosabbra is, ahogy én.
A burgonyákat folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek, majd felcikkezzük. Sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent tepsibe szórjuk, rátesszük a beirdalt kolbászokat, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben a krumpli puhulásáig sütjük.
Mikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, felcikkezett almát. Levesszük a fóliát, és így sütjük készre. A hagyma jammel tálaljuk.