Így süssük össze a klementint és a csirkecombot
Sült klementin ötfűszeres csirkecombbal
2017. January 16.
Hozzávalók
4-6 személyre- 3 db klementin, mandarin vagy narancs, vékonyra szeletelve
- 6 csirkecomb filé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál kínai ötfűszer
- 2 gerezd fokhagyma, összevágva
- 1 evőkanál vaj
- ½ csésze száraz fehérbor
- só és bors
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Öntsük az olívaolajat egy sütőben is használható serpenyőbe. Fűszerezzük meg a csirkecombok mindkét oldalát sóval, borssal és a kínai fűszerkeverékkel. Magas lángon pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt.
3. Tegyük a klementint a serpenyőbe, és tegyük be az egészet a sütőbe. Süssük addig, amíg a hús átsül, kb. 10 perc.
4. Szedjük ki a hús és a mandarint egy tányérra.
5. Tegyük a vajat, a bort és a fokhagymát a kiürült serpenyőbe, és óvatosan keverjük össze, majd 2 perc alatt főzzük össze. Tegyük vissza a csirkét és a mandarint.
6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tésztával, quinoával vagy rizzsel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal