Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült kacsacomb tejszínes birspürével

Márton-napra ne csak libát, kacsát is süss!
2021. november 11.

Nem telhet el Márton-nap kacsa vagy liba nélkül! Ebben a receptben birsalma került a sült hús mellé, tökéletesen harmonizálnak!

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db bőrös kacsacomb
  • só, őrölt fekete bors
  • néhány ág rozmaring
  • 3 db közepes méretű birsalma (kb. 35 dkg)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • kb. 1,5 dl 10%-os főzőtejszín

Elkészítés

 

A kacsacombokat bőrös oldalukon beirdaljuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Egy sütőtálba helyezzük, alájuk öntünk kb. 3 dl vizet, melléjük helyezzük a rozmaringágakat. Először 220 °C-os sütőben 15 percet sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 170 °C-ra, és további kb. 1,5 órát sütjük a combokat, közben gyakran meglocsoljuk az alattuk keletkezett zsiradékkal. 

 

Ez is érdekelhet: Ropogós kacsacomb recept

 

A birsalmákat megpucoljuk, meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben vagy lábasban, és a felkarikázott újhagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a birskockákat, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, és közben sózzuk, borsozzuk. Végül hozzácsorgatjuk a tejszínt, az egészet botmixerrel pürésítjük, és még egyet forralunk rajta. 

A sült kacsacombokat a birspürével és tetszőleges körettel (pl. hagymás törtburgonyával) tálaljuk. 

 

Tipp: Birsalmasajtos-narancsos gyümölcskenyér

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes „Fanta süti” pohárdesszert

Cukormentes „Fanta süti” pohárdesszert

Gondold újra a régi kedvenced!
Marhahúsos-krémsajtos töltött paprikák

Marhahúsos-krémsajtos töltött paprikák

Akár a tegnapról maradt rizst is felhasználhatod ehhez a recepthez!
Vaníliás-szilvás pohárkrém

Vaníliás-szilvás pohárkrém

Még egy kis zabpehely is került bele!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.