Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukormentes „Fanta süti” pohárdesszert

Gondold újra a régi kedvenced!
2021. november 7.

Ez a pohárdesszert maximálisan hozza a „retró” sütemény ízeit, de könnyedebb formában, ráadásul hozzáadott finomított cukor nélkül. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 dl 100%-os narancslé
  • 1 tasak porzselatin (6 lap zselatinnak megfelelő)
  • 25 dkg krémes ricotta
  • 5 dkg eritrit
  • 1 kisebb biocitrom lereszelt héja
  • 1 zacskó (18 dkg) cukormentes kakaós keksz
  • 1 nagyobb narancs

Elkészítés

 

A narancsléből kimérünk 4 evőkanállal, és simára keverjük benne a zselatint. A többi gyümölcslevet egy lábasba öntjük, melegíteni kezdjük, közben hozzáadjuk a zselatinos narancslevet. Kevergetve forráspontig melegítjük, de nem forraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, egy hengeres formába (legegyszerűbb ugyanolyan desszertes pohárba, mint amilyenben összeállítjuk a desszertet) öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.

Közben a ricottát kikeverjük az eritrittel és a citromhéjjal.

4 desszertes pohár aljában elosztjuk az összetördelt kekszet. Rátesszük a meghámozott, kis kockákra vágott narancsot, majd a ricottás krémet. A narancszselét 4 karikára vágjuk, a tetejükre helyezzük, tálalásig hűtőbe tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Marhahúsos-krémsajtos töltött paprikák

Marhahúsos-krémsajtos töltött paprikák

Akár a tegnapról maradt rizst is felhasználhatod ehhez a recepthez!
Vaníliás-szilvás pohárkrém

Vaníliás-szilvás pohárkrém

Még egy kis zabpehely is került bele!
Savanyú káposztás hot dog

Savanyú káposztás hot dog

Turbózd fel a megszokott ízeket!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.