Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Savanyú káposztás hot dog

Turbózd fel a megszokott ízeket!
2021. október 21.

Ha van otthon egy csomag hot dog kifli és pár szál jó minőségű virsli, kész is a „nincs ma időm főzni” vacsora. Persze ha még találsz ezt-azt a hűtőben, még finomabb lesz a házi street foodod! 

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 3 db tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 szál virsli
  • 4 db hot dog kifli
  • salátalevelek
  • ketchup és mustár
  • pirított hagyma

Elkészítés

 

Az olaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a felcsíkozott (át is öblíthetjük előtte, ha túl sós) savanyú káposztát, majd puhára sütjük-pirítjuk. Amikor elkészült, félretesszük. 

A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és rántottát sütünk belőlük. Közben a virsliket is megfőzzük. 

A hot dog kifliket felmelegítjük, bevágjuk. Először salátaleveleket teszünk mindbe, majd megtöltjük a virslivel, a káposztával és a rántottával. Jöhet végül a ketchup és a mustár, végül pedig megszórjuk pirított hagymával. 

Hot dogból sosem elég! Prábáld ki másképp, triplán húsosan is! 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Ősszel kihagyhatatlan, ugye?
Töltött paprika

Töltött paprika

Te hogy készíted? Pont így? Vagy teljesen másképp?
Duplasajtos-tejszínes tészta borsóval és pulykával

Duplasajtos-tejszínes tészta borsóval és pulykával

Extra krémes, sajtos finomság – villámgyorsan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.