Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marhahúsos-krémsajtos töltött paprikák

Akár a tegnapról maradt rizst is felhasználhatod ehhez a recepthez!
2021. október 29.

A kaliforniai paprika igazán változatos alapanyag. Eheted nyersen, megsütheted wokban, vagy akár meg is töltheted, mint én ebben a receptben. 

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 12 dkg rizs

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott teáskanál mexikói fűszerkeverék
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 nagy tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 4 db közepes méretű kaliforniai paprika

Elkészítés

 

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. 

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felaprított vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a fűszert is elkeverjük benne. Belerakjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd puhára sütjük, közben megsózzuk. Végül összekeverjük a főtt rizzsel, az elhabart tojással és a krémsajttal. 

A paprikákat megmossuk, tetejüket levágjuk, a csumákat, ereket, magokat eltávolítjuk. Megtöltjük a töltelékkel, és egy sütőpapírral bélelt (vagy vékonyan kiolajozott) sütőtálba tesszük a kalapokkal együtt. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Salátával tálalhatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás-szilvás pohárkrém

Vaníliás-szilvás pohárkrém

Még egy kis zabpehely is került bele!
Savanyú káposztás hot dog

Savanyú káposztás hot dog

Turbózd fel a megszokott ízeket!
Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Ősszel kihagyhatatlan, ugye?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.