Sült kacsacomb tejszínes birspürével
Nem telhet el Márton-nap kacsa vagy liba nélkül! Ebben a receptben birsalma került a sült hús mellé, tökéletesen harmonizálnak!
Hozzávalók
4 személyre- 4 db bőrös kacsacomb
- só, őrölt fekete bors
- néhány ág rozmaring
- 3 db közepes méretű birsalma (kb. 35 dkg)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- kb. 1,5 dl 10%-os főzőtejszín
Elkészítés
A kacsacombokat bőrös oldalukon beirdaljuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Egy sütőtálba helyezzük, alájuk öntünk kb. 3 dl vizet, melléjük helyezzük a rozmaringágakat. Először 220 °C-os sütőben 15 percet sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 170 °C-ra, és további kb. 1,5 órát sütjük a combokat, közben gyakran meglocsoljuk az alattuk keletkezett zsiradékkal.
Ez is érdekelhet: Ropogós kacsacomb recept
A birsalmákat megpucoljuk, meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben vagy lábasban, és a felkarikázott újhagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a birskockákat, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, és közben sózzuk, borsozzuk. Végül hozzácsorgatjuk a tejszínt, az egészet botmixerrel pürésítjük, és még egyet forralunk rajta.
A sült kacsacombokat a birspürével és tetszőleges körettel (pl. hagymás törtburgonyával) tálaljuk.