Sült brie sajt dióval és málnával/eperrel
Hozzávalók
1 brie-hez- 1 csésze dió
- ½ csésze kristálycukor
- 1 ek. vaj (olvasztva)
- 1 kerek brie
- 2 ek. barna cukor
- ¼ csésze méz
- ½ tk. balzsamecet
- 1/3 csésze málna/eper
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Tegyük a diót, a kristálycukrot és a vajat egy kis serpenyőbe, rakjuk fel közepes lángra, kevergetés mellett pirítsuk a diót 5 percig. Ezután szórjuk a diót a tepsibe hűlni, válasszuk szét a szemeket, így azok nem tapadnak össze.
Helyezzük a sajtot egy öntöttvas serpenyőbe, tegyük be a sütőbe sülni 12-14 percre (ha nem szeretjük a kérget, vágjuk le). Ha kész, vegyük ki, hagyjuk hűlni.
Amíg sül a brie, egy mikrózható tálkába öntsük a mézet és a balzsamecetet, majd mikrózzuk 1 percig. Keverjük át, majd forgassuk bele a málnaszemeket, hagyjuk benne állni 2-3 percet.
Tálaláskor szórjuk meg a dióval és a málnával a sajtot, majd csurgassuk meg a maradék balzsamecetes keverékkel.
forrás: homemadehooplah.com