Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Sült brie sajt dióval és málnával/eperrel

Egyik kedvenc nyári gyümölcsünk sajton
2017. július 6.

Hozzávalók

1 brie-hez
  • 1 csésze dió
  • ½ csésze kristálycukor
  • 1 ek. vaj (olvasztva)
  • 1 kerek brie
  • 2 ek. barna cukor
  • ¼ csésze méz
  • ½ tk. balzsamecet
  • 1/3 csésze málna/eper

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Tegyük a diót, a kristálycukrot és a vajat egy kis serpenyőbe, rakjuk fel közepes lángra, kevergetés mellett pirítsuk a diót 5 percig. Ezután szórjuk a diót a tepsibe hűlni, válasszuk szét a szemeket, így azok nem tapadnak össze.

Helyezzük a sajtot egy öntöttvas serpenyőbe, tegyük be a sütőbe sülni 12-14 percre (ha nem szeretjük a kérget, vágjuk le). Ha kész, vegyük ki, hagyjuk hűlni.

Amíg sül a brie, egy mikrózható tálkába öntsük a mézet és a balzsamecetet, majd mikrózzuk 1 percig. Keverjük át, majd forgassuk bele a málnaszemeket, hagyjuk benne állni 2-3 percet.

Tálaláskor szórjuk meg a dióval és a málnával a sajtot, majd csurgassuk meg a maradék balzsamecetes keverékkel.

forrás: homemadehooplah.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyors és szuperkönnyű: Egyszerű fahéjas diók

Gyors és szuperkönnyű: Egyszerű fahéjas diók

4 hozzávaló és kezdő szintű konyhai tudás kell hozzá. Ez lesz a kedvenc toppingod tortákra, salátákra, snack mixekhez

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.