Sült avokádó reggelire
Hétvégén a legtöbben kicsit jobban ráérünk. Ilyenkor érkezik el az ideje a ráérős reggeliknek, sőt annak is, hogy kísérletezgessünk. A sült avokádóval érdemes egy próbát tenni!
Hozzávalók
4 személyre- 4 db avokádó
- kevés lime-lé
- 2 db tojás
- só, őrölt fekete bors
- 1 teáskanál olaj
- 4 csík bacon
- 4 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés ketchup és petrezselyemzöld a díszítéshez
- pirítós és saláta (vagy zöldségek) a tálaláshoz
Elkészítés
Az avokádókat megmossuk, kettévágjuk, magjukat eltávolítjuk, a vágási felületre lime-levet csorgatunk. Az avokádócsónakokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (ha billegnek, kis talpat vágunk rájuk).
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az avokádókba csorgatjuk a magok helyére. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás remegősre szilárdul.
Közben egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük az olajjal, és a vékony csíkokra vágott bacont átsütjük rajta. A tejfölbe belekeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymát, és finoman megsózzuk.
A sült avokádók tetejét vékonyan megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd kevés ketchuppel és aprított petrezselyemmel tálaljuk. Pirítóst, salátát, zöldségeket kínálhatunk melléjük.
Ezt a receptet már próbáltad?