Sült apróhal csemegeuborkás mártogatóssal
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg fagyasztott sprotni
- só
- liszt
- 2-3 tojás
- kb. fél dl tej
- 4 dl olaj a sütéshez
- A mártogatóshoz:
- 15 dkg tejföl
- 15 dkg majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 10 dkg csemegeuborka
- 1 kis fej lila hagyma
- só, őrölt fekete bors
- kevés citromlé + citrom a tálaláshoz
Elkészítés
A fagyasztott sprotnit kivesszük a mélyhűtőből, és megvárjuk, hogy kiolvadjon. Alaposan leitatjuk, ezután sózott lisztbe forgatjuk. A tojásokat elhabarjuk, kevés tejjel felhígítjuk, majd megmártjuk benne a halakat. Közben olajat hevítünk, és kisütjük benne a sprotnikat. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a majonézzel és a mustárral. Hozzáforgatjuk a lecsepegtetett, felkarikázott uborkát és a megtisztított, felaprított lila hagymát. Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük.
A halakat meglocsoljuk egy kevés citromlével, és melléjük kínáljuk a mártogatóst.