Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos gofri buggyantott tojással

"Első látásra különös lehet egy zöld gofri látványa..." Íme a Zabkásakirálynő egészséges reggeli ajánlója
2016. október 15.

Első látásra különös lehet egy zöld gofri látványa, pedig a lazaccal, avokádóval és buggyantott tojással remek harmóniát alkot. A spenótot tulajdonképpen alig lehet érezni rajta, de egy nagyszerű módja annak, hogy beiktassuk az étrendünkbe ezt a kiemelkedő ásványi anyag- és vitamintartalommal rendelkező növényt.

Hozzávalók

2 személyre
  • 200 g rizsliszt
  • 4 tojás
  • 50 g spenót
  • 50 g füstölt lazac
  • ½ avokádó
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • fokhagyma por
  • retekcsíra

  • bors
  • kókuszolaj
  • 2 evőkanál étkezési ecet
  • citromlé

Elkészítés

1. Kezdjük el felmelegíteni a gofri sütőt, kókuszolajjal vékonyan kikenve.

2. A tészta hozzávalóit keverjük össze egy aprító- vagy turmixgépben.

3. Ehhez szükségünk lesz a rizslisztre, sóra, borsra, sütőporra, 2 egész tojásra, spenótra és egy kevés vízre, hogy csomó- és spenótlevelektől mentes, közepesen sűrű tésztát kapjunk.

4. Ha felforrósodott a sütő, akkor beleönthetjük az első adag tésztát. Süssük kb. 4-5 percig, majd ismételjük addig, amíg marad alapanyag.

5. Közben elkészíthetjük a buggyantott tojásokat.

6. Ehhez forraljunk egy edényben vizet egy csipet sóval és 2 evőkanál ecettel.

7.  Ha felforrt, vegyük vissza alacsony lángra, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz.

8. A tojásokat egyesével törjük bele egy kis edénybe, és ebből csúsztassuk bele óvatosan a gyöngyöző víz közepébe.

9. Pontosan 3 perc főzés után egy szűrő segítségével emeljük ki a tojást és tegyük azonnal jeges vízbe.

10. Az avokádót vágjuk ketté, távolítsuk el a magját, egy kanállal „kanalazzuk ki” a héjából óvatosan a húst, majd vágjuk vékony szeletekre, szórjuk meg egy kevés fokhagymaporral és csöpögtessünk rá friss citromlevet.

11. Az elkészült spenótos gofrik tetejére halmozzunk egy adag füstölt lazacot, néhány szelet avokádót és végül a buggyantott tojást.

12. Szórjuk meg az egészet kevés sóval és borssal, hogy még jobban dominálhassanak a különböző ízek.

13. Díszítésként használhatunk tápanyagokban gazdag növényi csírákat.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Baconös-juharszirupos gofri

Baconös-juharszirupos gofri

Annak, aki szereti ha sós is, édes is
Sonkás-cheddar sajtos gofri

Sonkás-cheddar sajtos gofri

Sonka és sajt, ezúttal két gofri között
Csicseriborsó lisztes gofri

Csicseriborsó lisztes gofri

Keverjük be most a tésztáját, és reggel csak süssük ki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!