Spenótos gofri buggyantott tojással
Első látásra különös lehet egy zöld gofri látványa, pedig a lazaccal, avokádóval és buggyantott tojással remek harmóniát alkot. A spenótot tulajdonképpen alig lehet érezni rajta, de egy nagyszerű módja annak, hogy beiktassuk az étrendünkbe ezt a kiemelkedő ásványi anyag- és vitamintartalommal rendelkező növényt.
Hozzávalók
2 személyre- 200 g rizsliszt
- 4 tojás
- 50 g spenót
- 50 g füstölt lazac
- ½ avokádó
- 1 mokkáskanál sütőpor
- fokhagyma por
- retekcsíra
- só
- bors
- kókuszolaj
- 2 evőkanál étkezési ecet
- citromlé
Elkészítés
1. Kezdjük el felmelegíteni a gofri sütőt, kókuszolajjal vékonyan kikenve.
2. A tészta hozzávalóit keverjük össze egy aprító- vagy turmixgépben.
3. Ehhez szükségünk lesz a rizslisztre, sóra, borsra, sütőporra, 2 egész tojásra, spenótra és egy kevés vízre, hogy csomó- és spenótlevelektől mentes, közepesen sűrű tésztát kapjunk.
4. Ha felforrósodott a sütő, akkor beleönthetjük az első adag tésztát. Süssük kb. 4-5 percig, majd ismételjük addig, amíg marad alapanyag.
5. Közben elkészíthetjük a buggyantott tojásokat.
6. Ehhez forraljunk egy edényben vizet egy csipet sóval és 2 evőkanál ecettel.
7. Ha felforrt, vegyük vissza alacsony lángra, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz.
8. A tojásokat egyesével törjük bele egy kis edénybe, és ebből csúsztassuk bele óvatosan a gyöngyöző víz közepébe.
9. Pontosan 3 perc főzés után egy szűrő segítségével emeljük ki a tojást és tegyük azonnal jeges vízbe.
10. Az avokádót vágjuk ketté, távolítsuk el a magját, egy kanállal „kanalazzuk ki” a héjából óvatosan a húst, majd vágjuk vékony szeletekre, szórjuk meg egy kevés fokhagymaporral és csöpögtessünk rá friss citromlevet.
11. Az elkészült spenótos gofrik tetejére halmozzunk egy adag füstölt lazacot, néhány szelet avokádót és végül a buggyantott tojást.
12. Szórjuk meg az egészet kevés sóval és borssal, hogy még jobban dominálhassanak a különböző ízek.
13. Díszítésként használhatunk tápanyagokban gazdag növényi csírákat.