Spárgával töltött csirkemell
A spárgaszezon minden évben pillanatok alatt véget ér, így érdemes nem csak köretként, de minél több étellel kombinálva is felhasználni ezt a diétabarát zöldségfélét.
Hozzávalók
2 adaghoz- 50 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 10 dkg zsírszegény mozzarella sajt
- 8 szál zöldspárga
- 4 db aszalt paradicsom
- olívaolaj spray
- 16 dkg basmati rizs
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csirkemelleket megtisztítjuk és „zsebet” vágunk rájuk. Bedörzsöljük áttört fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk kívül-belül.
A mozzarellát kisebb darabokra vágjuk, és a csirkemell belsejébe nyomkodjuk. A spárga kemény végét levágjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd szintén a csirke zsebébe tesszük. Végül aszalt paradicsom szeleteket teszünk rá, és fogpiszkáló segítségével összezárjuk húst, hogy ne essen szét.
A húsokat áttesszük egy tepsibe, befújjuk olívaolajjal, majd az előmelegített sütőbe vagy airfryerbe tesszük 30 percre.
Eközben kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk a basmati rizst, mellé tálaljuk az elkészült spárgával töltött csirkemellet.
Ezt a receptet is próbáld ki: