Spárgás-pesztós spagetti
Tudom, nem olcsó idén a spárga. Épp ezért most egy olyan receptet mutatok, amiben egy üveg pesztó egészíti ki a kedvenc tavaszi zöldségünket. Nagyon jól harmonizálnak, és így 1 csokor spárgából bőven kijön egy 4 személyes adag. Sőt, ha spórolósra vennénk, még le is felezhetjük.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg spagetti
- só
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg kolbász
- 1 csokor zöldspárga
- 1 üveg (19 dkg-os kiszerelés) zöld (genovai) pesztó
- parmezán a tálaláshoz
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben a kolbászt félkarikára vágjuk (ha szükséges, előtte forró víz alatt lehúzzuk a héját), és egy serpenyőben, lassú tűzön zsírjára sütjük.
Közben a spárgákat megmossuk, fás végüket letörjük, a nagyobb pikkelyeket eltávolítjuk, majd a zöldségeket pár centis darabokra vágjuk. A csúcsokat félretesszük, a többit a serpenyőbe szórjuk, és puhára sütjük. Amikor kb. félpuhák, mehetnek hozzájuk a csúcsok is.
A tésztát először a pesztóval, majd óvatosan a serpenyő tartalmával összeforgatjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?