A körte csilivel és csillagánizzsal együtt szuper kombináció. Süssetek mellé kukoricapalacsintát!
Az őszi gyümölcsök – mint az alma, a körte vagy a szilva – nem csak süteményekbe tehetők, hanem finom, fűszeres chutneyk is készíthetők belőlük. A körte csilivel és csillagánizzsal együtt szuper kombináció, mellé kukoricapalacsintákat sütöttem. Próbáljátok ki vacsorára!
Hozzávalók
4 személyre- A palacsintához (kb. 14 darabhoz):
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg áttört túró
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 1 nagy csipet só
- kevés olaj a sütéshez
- A chutneyhoz:
- 40 dkg körte
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss, tisztított gyömbér
- fél-1 kávéskanál tört csilipaprika
- só, őrölt fekete bors
- 1 csillagánizs
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
Először a chutneyhoz a körtéket megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát, újhagymát és fokhagymát párolni kezdjük rajta.
Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a csilit, a körtekockákat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az egész csillagánizst, öntünk alá egy kevés vizet, majd lassú tűzön, kevergetve puhára, de még darabosra főzzük. Mikor már majdnem készen van, eltávolítjuk a csillagánizst, hozzáöntjük a citromlevet, és még egyet forralunk rajta.
Közben elkészítjük a palacsintákat. A tojásokat elhabarjuk, simára keverjük a tejjel, a túróval, a kukoricaliszttel és a sütőporral. Sóval ízesítjük, pihentetjük 10 percig, majd nagyobb serpenyőben, egy kevés felhevített olajon kis palacsintákat sütünk a masszából.
A kész palacsintákat a körtechutneyval tálaljuk, és kevés petrezselyemzölddel díszítjük.