Sonkás zellersnack kakukkfüves sajtkrémmel
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Legtöbbször a nassolásról a különféle kekszek, csipszek, sütikék jutnak eszünkbe, pedig lehet okosan is nassolni és egészséges falatkákat választani, hogy ne csak üres kalóriákkal tömjük a szervezetünket. Ez a snacktál egy igazán egészséges és allergénmentes alternatíva nassoláshoz, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető – akár a gyerkőcök segítségével is.
Hozzávalók
- 100 g Violife vegán görög sajt
- 2-3 teáskanál kókusz- vagy mandulatej
- 1-2 teáskanál friss kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 6-8 szelet vékony sonka
- 6-8 szárzeller
- 3-4 szelet Schär gluténmentes kenyér
- 1 marék olívabogyó
- 1 fürt szőlő
- 1 marék dió
Elkészítés
A sajtkrémhez egy mélyebb tálba rakjuk a görög sajtot, a kókusztejet, a kakukkfüvet, az olívaolajat, a sót és a borsot, majd villával jól összetörjük, amíg krémes állagú nem lesz.
A zellerszárakat megmossuk, és 10-15 cm-es darabokra vágjuk. A sonkákat hosszában kettévágjuk, és egyesével a zellerszárakra tekerjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk.
Tálaláskor olívabogyót, szőlőt és diót kínálunk mellé.
Ezt a receptet is próbáld ki: