Almás kelbimbó sült baconnel
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
A kelbimbó a legnagyobb mumusom volt egész életemben. De amióta ez a recept megszületett, rendszeresen kerül az asztalra köretként egy jó kis sült pecsenye mellé.
Hozzávalók
4 személyre- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg kelbimbó
- 3 közepes alma
- 10 dkg bacon
- 2 nagy csipet római kömény
- só ízlés szerint
Elkészítés
Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal. A kelbimbókat megmossuk és félbevágjuk.
Az almákat megpucoljuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt körülbelül fél centiméteres kockákra vágjuk. A bacont apró csíkokra vágjuk.
A tűzálló tálba tesszük a kelbimbót, az almát és a bacont, megszórjuk a római köménnyel és sóval, majd jól összeforgatjuk.
175 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük attól függően, hogy mennyire szeretnénk, hogy a kelbimbó megpiruljon.
Ezt a receptet is próbáld ki: