Édes toast szendvicsek
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Ha nem szeretnéd megunni a Nutellás, mézes és lekváros kenyereket, akkor ez az édes toast szendvics pont neked való! Ráadásul pillanatok alatt elkészíthető, ízlés szerint variálható, akár uzsonnára vagy szülinapi zsúrokra is tökéletes.
Hozzávalók
2 szendvicshez- Csokis-banános toast:
- 1 szelet gluténmentes kenyér
- 1 teáskanál mandulavaj
- ¼ banán
- 1 kocka étcsoki
- Nutellás-epres toast:
- 1 szelet gluténmentes kenyér
- 1 teáskanál Nutella
- 1 szem eper (fagyasztott is jó)
- 1 teáskanál gránátalmamag
- 2 csipet kókuszchips vagy kókuszreszelék
Elkészítés
A kenyérszeleteket aranybarnára pirítjuk, majd az egyiket mandulavajjal a másikat pedig Nutellával kenjük meg.
A banánt és az epret vékony szeletekre vágjuk, majd a csokit nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A banánkarikákat a mandulavajas pirítósra tesszük ízlés szerint, majd megszórjuk a csokiforgáccsal.
A Nutellás pirítósra ráfektetjük az eperszeleteket, megszórjuk a gránátalmamagokkal és a kókuszchipsszel.
Látjátok? Ennyire egyszerű!
Ezt is próbáld ki: