6 hozzávalós, csokival töltött müzli szelet
Hozzávalók
- 1 csésze vaj
- ½ csésze barna cukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 3 csésze nagy szemű zabpehely
- 1 csésze étcsokoládé pasztilla
- ½ csésze mogyoróvaj
Elkészítés
Béleljünk ki egy 20×20-as tepsit sütőpapírral és tegyük félre. (Vékonyabb szeletekhez használhatunk szélesebb tepsit).
Közepes lángon olvasszuk fel a vajat a cukorral, míg utóbbi teljesen felolvad. Keverjük bele a vaníliát, majd a zabpelyhet. Takaréklángon főzzük tovább 3-4 percig, hogy rendesen összefőjenek az alapanyagok. A keverék felét kanalazzuk a tepsibe, nyomkodjuk le, hogy egyenletes legyen, majd állítsuk össze a tölteléket.
Egy kis, mikrohullámú sütőbe rakható tálban olvasszuk egyneművé a mogyoróvajat és a csokipasztillát, míg lágy, kenhető krémet kapunk. A keverék háromnegyedét öntsük egyenletesen az alsó réteg müzlire. Erre jöhet a maradék zabos réteg egyenletesen, végül csurgassuk meg a maradék csokis-mogyorós öntettel.
Legalább 2-3 órát álljon hűtőben, de jobb, ha egy egész északt bent van. Mielőtt felszeleteljük, engedjük fel szobahőmérsékletűre.
forrás: Sugar Apron