Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

6 hozzávalós, csokival töltött müzli szelet

Gyerekekkel is elkészíthető, sütés nélküli finomság
2017. November 5.

Hozzávalók

  • 1 csésze vaj
  • ½ csésze barna cukor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 3 csésze nagy szemű zabpehely
  • 1 csésze étcsokoládé pasztilla
  • ½ csésze mogyoróvaj

Elkészítés

Béleljünk ki egy 20×20-as tepsit sütőpapírral és tegyük félre. (Vékonyabb szeletekhez használhatunk szélesebb tepsit).

Közepes lángon olvasszuk fel a vajat a cukorral, míg utóbbi teljesen felolvad. Keverjük bele a vaníliát, majd a zabpelyhet. Takaréklángon főzzük tovább 3-4 percig, hogy rendesen összefőjenek az alapanyagok. A keverék felét kanalazzuk a tepsibe, nyomkodjuk le, hogy egyenletes legyen, majd állítsuk össze a tölteléket.

Egy kis, mikrohullámú sütőbe rakható tálban olvasszuk egyneművé a mogyoróvajat és a csokipasztillát, míg lágy, kenhető krémet kapunk. A keverék háromnegyedét öntsük egyenletesen az alsó réteg müzlire. Erre jöhet a maradék zabos réteg egyenletesen, végül csurgassuk meg a maradék csokis-mogyorós öntettel.

Legalább 2-3 órát álljon hűtőben, de jobb, ha egy egész északt bent van. Mielőtt felszeleteljük, engedjük fel szobahőmérsékletűre.

forrás: Sugar Apron

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!