Sonkás-ananászos pulykamell
Ez az a húsétel, amit a gyerekek is nagyon szívesen megesznek, könnyű, finom, burgonya- vagy rizskörettel, de nyáron akár csak salátával is tálalható.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 80 dkg pulykamellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 4 nagy szelet prágai sonka
- 8 karika ananász (konzerv, lecsepegtetve)
- 20 dkg mozzarella sajt
- A körethez:
- 60 dkg burgonya
- só
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A pulykamellfilét 8 szeletre vágjuk, mindet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egymás mellé helyezzük egy sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) tepsibe. Teszünk mindre fél-fél szelet sonkát és 1-1 karika ananászt, majd rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Közben a burgonyát megmossuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kigőzölögni. A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon, kevés sóval puhára sütjük. Hozzáforgatjuk a krumplit, falapáttal összetörjük, közben még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A pulyka mellé tálaljuk.
Ezt is próbáld ki: