Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ananászos pirított csirke

Adásban volt: 2015. január 19.
A recepthez tartozó videó
Ha nincs sok időnk, viszont különleges ételre vágyunk, akkor ezt főzzük meg ma este!
2016. január 12.

Hozzávalók

  • 1 érett ananász
  • 1,5 ek szójaszósz
  • 1,5 ek nádcukor
  • 1,5 ek fehérborecet
  • 2 tk paradicsompüré
  • csípős paprika krém/ chili krém
  • kis darab gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • 25 dkg jázmin rizs

Elkészítés

Az ananászt megpucoljuk, felkockázzuk, pürésítjük. A pác hozzávalóit elkeverjük egymással. A felkockázott, sózott húst a páclébe forgatjuk. Annál jobb, minél többet áll a lében. A serpenyőt/wokot felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele és megsütjük benne a húst. 10-15 perc alatt párolog el a mártás, és képződik kéreg a húson. A rizst megfőzzük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.