Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sertés-marha fasírtok szeletelt Ammerländer Trappista sajttal és zöldséges tésztasalátával

2020. November 2.

A sajtburger óta tudjuk, hogy a szaftos húspogácsa és az olvasztott sajt együtt igazán ütős párost alkot. A fasírtokra Ammerländer Trappista sajtot olvasztottunk, majonézes-zöldséges tésztasalátával tálaltuk.

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg szarvacska tészta

  • 15 dkg tetszőleges fagyasztott zöldségkeverék
  • 20 dkg tejföl
  • 5 dkg majonéz
  • 6 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • 60 dkg sertés-marha darált hús
  • 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 8 szelet Ammerländer Trappista sajt
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A szarvacska tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a fagyasztott zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. Amikor elkészült, leszűrjük, szintén hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tésztát és zöldségkeveréket összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, 2 evőkanál mustárral, sóval, valamint borssal. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A darált húst keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a többi mustárt. Alaposan összedolgozzuk, majd 8 nagy vagy 16 közepes méretű, laposabb fasírtot formázunk belőle.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A fasírtok mindkét oldalára erős lángon, 1-1 perc alatt kérget sütünk, ezután áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük. A sütési idő végén a fasírtok tetejére helyezzük az Ammerländer Trappista sajtszeleteket (kisebb fasírtok esetén fél-fél, nagyobb fasírtok esetén pedig 1-1 szelet kerül a tetejükre). Visszatoljuk a sütőbe, hagyjuk megolvadni a sajtot.

Az elkészült fasírtokat aprított petrezselyemmel díszítjük, tésztasalátával körítve tálaljuk.

A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!