Serpenyős zöldséges tofu
Érdemes mindig tartani otthon egy kocka tofut, hiszen sokáig eláll, így bármikor készíthetünk belőle egy ízletes egytálételt szójaszósszal és különböző zöldségekkel variálva.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg füstölt tofu
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl teriyaki szósz
- 12 dkg jázmin rizs
- himalája só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bébirépa
- 15 dkg brokkoli
- 1 db kaliforniai paprika
- ½ cukkini
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 szál újhagyma
Elkészítés
A füstölt tofut lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd a szójaszósz és teriyaki szósz keverékébe pácoljuk.
A jázmin rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
Wokban olívaolajat hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát és a finomra aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a bébirépát és a kisebb rózsákra szedett brokkolit. 5 percig fedő alatt pirítjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és a félkarikákra vágott cukkinit is. További 10 perc után kivesszük és félretesszük a zöldségeket.
A bepácolt tofu minden oldalát megpirítjuk a serpenyőben, majd beleszórjuk a szezámmagot és tovább pirítjuk. Visszatesszük a sült zöldségeket, ráöntjük a megmaradt szójaszószos keveréket, és az egészet összeforgatjuk. A főtt jázmin rizzsel, újhagymakarikákkal megszórva, melegen tálaljuk.