Savanyú káposztás hot dog
Ha van otthon egy csomag hot dog kifli és pár szál jó minőségű virsli, kész is a „nincs ma időm főzni” vacsora. Persze ha még találsz ezt-azt a hűtőben, még finomabb lesz a házi street foodod!
Hozzávalók
4 darabhoz- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg savanyú káposzta
- 3 db tojás
- só, őrölt fekete bors
- 4 szál virsli
- 4 db hot dog kifli
- salátalevelek
- ketchup és mustár
- pirított hagyma
Elkészítés
Az olaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a felcsíkozott (át is öblíthetjük előtte, ha túl sós) savanyú káposztát, majd puhára sütjük-pirítjuk. Amikor elkészült, félretesszük.
A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és rántottát sütünk belőlük. Közben a virsliket is megfőzzük.
A hot dog kifliket felmelegítjük, bevágjuk. Először salátaleveleket teszünk mindbe, majd megtöltjük a virslivel, a káposztával és a rántottával. Jöhet végül a ketchup és a mustár, végül pedig megszórjuk pirított hagymával.
Hot dogból sosem elég! Prábáld ki másképp, triplán húsosan is!