Sárgarépa krémleves kesudiókrémmel
Hozzávalók
- 1 kg sárgarépa
- 10 dkg csicseriborsó
- 1 liter zöldség alaplé
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- gyömbér
- 2 ek. olívaolaj
- 1 babérlevél
- 1 ek. garam masala
- juharszirup
- 80 g kesudió
- só, bors
- 4 ek. citromlé
Elkészítés
1. Az olívaolajat hőálló nyelű serpenyőben felhevítjük, és azonnal beletesszük a juharszirupot. A sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát megroppantjuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd jól beleforgatjuk az olajos juharszirupba. Ha forrni kezd a folyadék, az egész serpenyőt 200 fokra, 20 percre betesszük a sütőbe.
2. A 2 órára hideg vízbe beáztatott kesudiót aprítóban pépesítjük egy kevés olívaolajjal és a citromlével.
3. A sütőből kivett zöldségeket egy edénybe tesszük és tovább forraljuk. Beletesszük a csicseriborsó-konzervet, és babérlevelet, a garam masalát, és felöntjük alaplével.
4. Pár perc forralás után sózzuk, borsozzuk, gyömbért reszelünk bele, majd összeturmixoljuk. Turmixolás előtt a babérlevelet vegyük ki belőle.
5. Ezután hozzákeverjük a kesudiókrémet és tálaljuk. Díszítésként kesudiókrém-csíkokat húzhatunk bele.