Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgadinnye krémleves és chia puding

Adásban volt: 2017. October 4.
A recepthez tartozó videó
2017. October 4.

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű sárgadinnye
  • 2-3 dl tejszín
  • méz, ízlés szerint
  • 2 dl joghurt
  • 1 lime
  • 8 szelet pármai sonka
  • 2-3 cm friss gyömbér
  • 30 dkg reszelt sajt
  • friss bazsalikom a díszítéshez

  • A pudinghoz:
  • 1 kisebb sárgadinnye
  • 5 ek chia mag
  • 3-4 dl tej
  • fahéj
  • 1-2 ek méz
  • ribizli

Elkészítés

1. A leveshez a sárgadinnyét megtisztítjuk és felkockázzuk, majd egy turmixgépben pürésítjük a joghurttal, tejszínnel, reszelt gyömbérrel, mézzel, csipet sóval és a lime héjával. Egy tálba öntjük és hűtőben pihentetjük.

2. A chia pudinghoz a chia magot tejbe beáztatjuk, ízesítjük fahéjjal és mézzel, majd pihentetjük, amíg a magok megszívják magukat.

3. A sárgadinnyét keresztben kettévágjuk és kiszedjük a magjait.

4. A reszelt sajtokból halmokat készítünk, majd az apróra vágott sonkát rászórjuk. Így sütjük ropogósra pár perc alatt a sütőben vagy mikróban.

5. Tálaláskor a levest poharakba töltjük és fogyasztás előtt a háromszögre vágott ropogós sajttal és friss bazsalikommal díszítjük.

6. A chia pudingot a félbevágott sárgadinnye közepébe tesszük, majd friss ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Julia Child burgonyás póréhagyma krémlevese

Julia Child burgonyás póréhagyma krémlevese

Készítsük el ebben a nagy hidegben a világhírű amerikai szakácsnő receptjét, nem bánjuk meg!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!