Sárgadinnye krémleves és chia puding
Hozzávalók
- 1 közepes méretű sárgadinnye
- 2-3 dl tejszín
- méz, ízlés szerint
- 2 dl joghurt
- 1 lime
- 8 szelet pármai sonka
- 2-3 cm friss gyömbér
- 30 dkg reszelt sajt
- friss bazsalikom a díszítéshez
- só
- A pudinghoz:
- 1 kisebb sárgadinnye
- 5 ek chia mag
- 3-4 dl tej
- fahéj
- 1-2 ek méz
- ribizli
Elkészítés
1. A leveshez a sárgadinnyét megtisztítjuk és felkockázzuk, majd egy turmixgépben pürésítjük a joghurttal, tejszínnel, reszelt gyömbérrel, mézzel, csipet sóval és a lime héjával. Egy tálba öntjük és hűtőben pihentetjük.
2. A chia pudinghoz a chia magot tejbe beáztatjuk, ízesítjük fahéjjal és mézzel, majd pihentetjük, amíg a magok megszívják magukat.
3. A sárgadinnyét keresztben kettévágjuk és kiszedjük a magjait.
4. A reszelt sajtokból halmokat készítünk, majd az apróra vágott sonkát rászórjuk. Így sütjük ropogósra pár perc alatt a sütőben vagy mikróban.
5. Tálaláskor a levest poharakba töltjük és fogyasztás előtt a háromszögre vágott ropogós sajttal és friss bazsalikommal díszítjük.
6. A chia pudingot a félbevágott sárgadinnye közepébe tesszük, majd friss ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!