Ropogós pulykacsíkok babsalátával
Nem csoda, hogy annyira népszerű a panko, azaz a japán kenyérmorzsa! Ha szereted az extra ropogós panírt, ez lesz a legjobb választás. És persze a ropogós hús mellé valami tejfölös-majonézes mártogatós vagy saláta is dukál – én most babsalátát készítettem mellé.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 60 dkg pulykamellfilé
- só, őrölt fekete bors
- liszt
- 2-3 db tojás
- kb. 10 dkg panko kenyérmorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
- A babsalátához:
- 2 konzerv (2x24 dkg töltőtömegű) fehér bab
- 1 nagy fej lila hagyma
- 30 dkg tejföl
- 10 dkg majonéz
- fél citrom kifacsart leve
- só
- aprított snidling a díszítéshez
- A tálaláshoz:
- sült burgonya
Elkészítés
A pulykamellfilét sózzuk, borsozzuk, majd csíkokra vágjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig panko kenyérmorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban aranyszínűre sütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A salátához a babot lecsepegtetjük, a lila hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a citromlével, valamint sóval és borssal, majd beleforgatjuk a babot és a hagymát. Tálalásig hűtőbe tesszük (akár előző nap is elkészíthető).
A pulykacsíkokat a babsalátával és sült burgonyával tálaljuk, a salátát aprított snidlinggel díszítjük.
Témába vág:
Panírozzunk, de mivel? Íme a panko, az extra ropogós kenyérmorzsa