Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csípős-édes sertéscomb barna rizzsel

A csili a csípősségről, az ananász pedig az étel édességéről gondoskodik.
2021. December 1.

Ahogy hűl az idő, úgy esnek egy jobban a csípős és egyben laktató ételek. Ezúttal sertéscombból készítettem el az alábbi fogást, de persze csirkéből vagy pulykából is szuper lesz. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg barna rizs

  • 60 dkg sertéscomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma*
  • 2 teáskanál (ízlés szerint, lehet több) tört csilipaprika*
  • 30 dkg sűrített paradicsom (bármilyen sűrűségű lehet)
  • őrölt fekete bors
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 25 dkg ananász (konzerv)
  • aprított snidling a díszítéshez
  • *vagy szárított fokhagyma és tört csili keverék, én ezt használtam

Elkészítés

 

A rizst átöblítjük, majd bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. 

A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a tört csilit, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Rákanalazzuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Folyamatos vízpótlással puhára sütjük a húst. 

Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a megmosott, felcsíkozott kaliforniai paprikát, és együtt sütjük készre. Végül hozzákeverjük a felcikkezett ananászt is, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. 

A kész ragut a rizzsel tálaljuk, aprított snidlinggel díszítjük. 

 

Ezt is próbáld ki: 

Quesadilla csilis babbal

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás-zabos pohárdesszert

Vaníliás-zabos pohárdesszert

Fahéjas édesség finomított cukor nélkül. Advent első hétvégéjére tökéletes lesz!
Barbecue csirkés tészta

Barbecue csirkés tészta

Süss nagyobb adag csirkét, a maradék húst pedig használd fel másnap ehhez a tésztához!
Sonkás-ananászos pulykamell

Sonkás-ananászos pulykamell

Gyors vasárnapi ebéd, ha ma mellőznéd a bő olajban sütést.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!