Reszelt almás gofri
Nem csupán desszertnek, de reggelire is tökéletes ez az őszies finomság, ráadásul a túlérett almáknak is jó felhasználási módja lehet.
Hozzávalók
4 darabhoz- kókuszolaj
- 1 db alma
- 2 db tojás
- 10 dkg zabliszt
- 5 dkg eritrit
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- őrölt gyömbér
- őrölt vanília
Elkészítés
A gofrisütőt vékonyan kiolajozzuk, felforrósítjuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, alaposan összekeverjük a tojásokkal. Hozzászitáljuk a zablisztet, az eritritet, a sütőport és ízlés szerint a fűszereket. Simára keverjük, majd a sűrű tésztát a felforrósított gofrisütőbe kanalazzuk négy adagban.
Lezárjuk a sütő tetejét, és 2-3 percig így is hagyjuk, amíg aranybarnára sül a gofri.
Fahéjjal megszórt almaszeletekkel tálalhatjuk.