Rántott bolognai golyók
Hozzávalók
4 személyre- A bolognai szószhoz:
- 2 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált marhahús
- 0,5 dl paradicsompüré
- 1 dl vörösbor
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg jázmin rizs
- olívaolaj
- só, bors
- A krémhez:
- 1 dl joghurt
- 10 dkg krémsajt
- friss snidling
- A panírhoz:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítés
1. Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert. Ezután adjuk hozzá a darált marhahúst, amit fehéredésig pirítunk, majd belekerül az apróra vágott fokhagyma is. Sózzuk, majd felöntjük a vörösborral.
2. Ha a vörösborból picit elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a paradicsompürét is. Ha túl sűrűnek érezzük, egy kevés vízzel hígíthatjuk, majd ízesítjük sóval és borssal. Ezután addig főzzük, amíg a hús megpuhul, kb. 50 perc alatt.
3. Addig feltesszük főzni a jázmin rizst.
4. A sajtkrémhez összekeverjük a joghurtot a krémsajttal és a snidlinggel.
5. Ha a rizs megpuhult, hozzákeverjük a bolognai szószhoz a reszelt sajttal együtt és alaposan elkeverjük.
6. Az így kapott rizses masszát, 2-3 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
7. Amikor a massza megdermedt, gyorsan dolgozva golyókat gyúrunk belőle, majd egyenként bepanírozzuk őket és bő olajban aranybarnára sütjük. A sajtkrémmel tálaljuk. Jó étvágyat!