Rablóhús kolbásszal, paprikával
Az adventi vásárok visszatérő húsétele – a sült csülök mellett – a rablóhús. Kedvünkre variálhatjuk, én most a szalonnát elhagytam, hogy kevésbé legyen zsíros, viszont kolbászt tettem azért a nyársakra, hogy száraz se maradjon sütés után a hús.
Hozzávalók
4 nyárshoz- 40 dkg sertéscomb
- 1,5 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 kisebb fej lila hagyma
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 15 dkg kolbász
- só, őrölt fekete bors
- steakburgonya a tálaláshoz
Elkészítés
A sertéscombot nagyobb kockákra vágjuk. A tejbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, beleszórjuk a húst, lefedjük, és hűtőben 3-4 órát pácoljuk.
Fém (vagy hideg vízbe áztatott fa) nyársakra húzzuk a húskockákat a vastagabb karikákra szelt kolbásszal, a megpucolt, felcikkezett hagymával és a megmosott, kockákra vágott paprikával együtt. Finoman sózzuk, borsozzuk, majd a nyársakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben, néhányszor megforgatva 30-35 perc alatt készre sütjük. Steakburgonyával tálaljuk.
Ezt is próbáld ki: